Via dit logo kom je steeds weer op de index-pagina terecht !
Naar de vorige pagina Naar het einde van de pagina Naar de volgende pagina
NL FR

DEGOE.BE

Aanschaf


Kleine voorwaarden

Voor dat je een degoe koopt, moet je al een kooi hebben en zeker weten hoe je ermee moet beginnen. Een degoe is hier nog niet erg bekend dus je zult ze nog niet in alle dierenwinkels vinden. Ga naar een serieuze dierenspeciaalzaak waar de dieren goed verzorgd worden. Zorg dat je juiste voeding en de nodige accesoires klaar hebt. Je hebt alles? Goed, het kan beginnen. Als je een degoe gaat kopen, is het het best om er minstens 2 te nemen, als je er toch maar n wilt hebben, zal je er altijd moeten bij zijn om gezelschap te houden. Degoes leven sociaal, dat wil zeggen dat ze samen leven. Als er n enkele degoe alleen in een kooi verblijft, zal zijn gedrag zich niet goed ontwikkelen en het zal erg depressief worden en zelf niet meer gaan eten.

Weet ook zeker dat je een degoe wilt, denk aan de voor- en nadelen! Op het einde worden erg veel degoes gedumpd, dierenasielen hebben er in overvloed (ga dus ook daar een kijkje nemen, zie links)!!!

Voordelen van een degoe:
*aangenaam kijkdiertje
*ze vrolijken je snel op
*ze leven vrij lang: 5 9 jaar

Nadelen van een degoe:
*geen knuffeldier
*kan soms kabaal maken
*smijt vuiligheden uit verblijf

De degoes kiezen

Het is altijd beter jonge dieren te kopen. Als het een oud diertje is, zul je er niet lang plezier mee hebben want een degoe leeft niet zo lang, maar het is allemaal jouw keuze. Neem degoes met hetzelfde geslacht, zo is er geen overvloed van jongen (Let op: bij zo'n kleine beestjes vergist men zich rap in het geslacht, controleer het misschien want 2 vrouwtjes hebben vaak wel tesamen jongen! Maar als je een enorme en boeiendere groep degoes wilt mogen er verschillende geslachten zijn. Zet altijd meer vrouwtjes dan mannetjes (nog beter is maar 1 enkel mannetje) in het verblijf. Anders zullen de mannetjes onder elkaar vechten en dit verloopt niet altijd even goed, en zet bij het koppelen altijd het vrouwtje bij het mannetje en nooit andersom!

De nieuwe thuis

We zijn thuis, de stresserende degoes zitten zoals vaak in een kartonnen doos dat gevaarlijk is bij degoes met hun zr scherpe tanden. Je haalt ze eruit en ze hebben geen flauw idee waar ze zouden kunnen zijn. Laat je spiksplinternieuwe degoes de kamer goed bekijken en laat ze de kooi besnuffelen. Maak nog geen bruuske bewegingen want in het begin schrikken ze rap. Praat zachtjes met je nieuwe huisgenootjes om ze gerust te stellen. Mijn degoes schrokken in het begin ook rap en bleven de eerste dag op hun plaats zonder te bewegen, een onder het rad en het andere onder een hangend huisje. Degoes zijn bang van bijna niks. Na een week zullen ze al erg veranderd zijn. Je zal ze kunnen loslaten in de kamer (zie "pak me dan, als je kan" en "het tam maken van een degoe" op de pagina gedrag).


Nieuwe degoes bijzetten

Als je later nog enkele degoes bij de groep wilt zetten, kan dat. Vooral als het jonge degoes zijn zullen ze gauw met elkaar kunnen omgaan. Als dat niet zo is, kun je misschien best je eerste degoes in een kamer zetten die ze niet kennen, want daar hebben ze nog niet hun territorium gemaakt en kunnen ze moeilijk tegen de nieuwelingen zeggen: "Wegwezen, dit is van mij!". En het zou misschien nog meer lukken als je de eerste degoes bij de nieuwe zet. En dan maar hopen en duimen of ze elkaar gaan accepteren.
 
Naar de vorige pagina Naar de bovenkant van deze pagina Naar de volgende pagina
  0.01749 seconds on 1-eurohost.com server BE2root